jorapoppenmode.punt.nl
Laatste artikelen
Tja, ben ik zakelijk of hobbymatig bezig? Lees en oordeel zelf...
 
Dit keer begon het met een vraag om 3 jurkjes en 3 truitjes voor Kelly.
De vraag bleef even liggen, maar toen ik aan de slag ging, sloeg opeens weer dat (hobby)virus toe!
 
Ik maakte eerst (o.a.) deze twee setjes:
 
 
 
en merkte al dat het harder begon te kriebelen....
 
Toen de breipennen erbij gepakt om wat kleine breiseltjes te maken en toen was ik "verloren". Zó leuk om te doen; de ideeën buitelden in mijn hoofd over elkaar heen en toen ik wat popjes had aangekleed en de dametje voor me had staan, bedacht ik me dat het ook wel erg leuk zou zijn om behalve alleen kleertjes, compleet aangeklede popjes te verkopen. Want zeg nou zelf:
 Zijn ze leuk of zijn ze leuk?
 
 
De overweging om aangeklede Barbiepoppen te gaan verkopen heb ik al eens gemaakt, maar ik vind nog steeds de verzendkosten die voor een pakketje betaald moeten worden erg hoog in verhouding tot de aankoop. Maar .......... met deze popjes ligt dat anders, omdat ik ze als brievenbuspost kan versturen!
 
Voor dit experiment heb ik echter poppetjes nodig, want bovenstaande vier Kelly popjes zijn tevens de enige vier die ik heb (en graag zelf wil houden).
Dus moest Marktplaats uitkomst bieden en dat is gelukt:
 
 
Gisteren arriveerde er een doos met meer dan 30 overwegend blote poppetjes. Werk aan de winkel dus: de dames moeten worden gewassen, de haren moeten weer enigszins in fatsoen worden gebracht en uiteraard moeten er kleertjes, heel veel kleertjes worden gemaakt.
 
En nu lijkt dit misschien allemaal heel zakelijk, maar de bestelling van 3 jurkjes en 3 truitjes is nog steeds niet klaar, omdat ik helemaal opging in het uitdenken en uitproberen van allerlei patroontjes, want dát is nu juist het leuke van deze poppenkleertjeshobby.
 
Dus komt nu aan de lezer de hamvraag: Zakenvrouw of hobbyiste?
Lees meer...   (3 reacties)
 
 
 
Weer helemaal de smaak te pakken en dat resulteert dan ook in een aantal nieuwe kleertjes voor de site. Het wordt kouder, dus tijd voor truien, jassen, mutsen en sjaals....
 
Ik heb geprobeerd mijn aandacht over de verschillende poppen te verdelen, dus ook kleding voor Ken en Skipper, maar toch heeft Barbie ook dit keer weer de meeste nieuwe kleren gekregen. Tja..
 
Voor Ken staat er nog een en ander op de pennen en ook voor kleine Kelly/Shelly ben ik (eindelijk) weer wat nieuwe kleertjes aan het maken, maar daarover meer in een volgend logje.
 
En dan komen natuurlijk de feestdagen ook steeds dichterbij, zodat ik me, naast de warme breisels, ook maar eens op het "glitter- en glamour-pad" moet gaan begeven.
Ideeën genoeg, nu alleen nog uitvoeren.... ;-)))
 
Joke.
Lees meer...
Ondanks dat ik het idee heb erg druk met de Barbiekleertjes in de weer te zijn, heb ik in dit logje slechts 4 nieuwe items te melden:
 

NIEUWE KLEERTJES OP JORA POPPENMODE
 
Wel gebeurt er hier op mijn werktafel (èn in mijn hoofd) van alles:
Er wordt gewerkt aan bestellingen. Helaas met wisselend resultaat: van de week met een jurk bezig geweest, die ik eerst verkeerd in elkaar zette en nadat ik vervolgens vol goede moed opnieuw begonnen was, bleek dat ik van het benodigde satijnband niet genoeg meer in huis had. Tja, dan schiet het ook niet echt op....
 
Verder ligt er voor de site het nodige in wording, want ondanks dat ik nog het e.e.a. op bestelling moet/mag maken, wil ik ook regelmatig wat nieuws op Jora Poppenmode kunnen zetten. Dus brei ik constant truitjes, korte jurkjes, poncho's, mutsen en sjaals. Een heerlijke bezigheid voor op de bank, vandaar dat ik daar altijd werkjes binnen handbereik heb liggen.
Dit plaatje is er getuige van hoe de plek naast mij op de bank er gisteravond uitzag:
 
 
Aan de poncho's is goed te zien dat die nog een "behandeling" nodig hebben om het omkrullen van de onderkant tegen te gaan. Ook hebben beide poncho's ondertussen een muts van hetzelfde garen. Bij het truitje daarnaast heb ik vanmorgen een leuke legergroene broek gemaakt (model spijkerbroek); de rose sjaal is klaar en heeft inmiddels ook een bijpassende muts en bij het zwarte jurkje met rose ribbelstreep heb ik nog een paar rose beenwarmers gemaakt.
De witte koon en het kleine bolletje lichtblauwe wol waren bedoeld om nog "even" een tasje te haken om een setje voor Skipper compleet te maken, maar daar kwam ik gisteravond niet meer aan toe.
 
Lekker bezig toch?
Lees meer...   (1 reactie)
Het begin is er!
Eindelijk weer wat nieuwe kleertjes op de website en natuurlijk houden we rekening met het seizoen. Het wordt kouder, dus tijd voor truien en lekker warme poncho's.
Hier alvast een paar nieuwe spulletjes, maar houdt er rekening mee dat ik boordevol motivatie en inspiratie zit, dus er komt nog meer!! ;-)
 
 
(Sorry... foto is niet echt geweldig)....
Lees meer...   (2 reacties)
Woensdag teruggekomen van een paar heerlijke dagen op Vlieland. Lekker uitgewaaid, maar ook driftig met de breinaalden in de weer geweest! Er moet nog wel e.e.a. afgewerkt, geperst en in elkaar gezet worden!
 
 
Het vest (blauw/wit) van het vorige log is ook klaar, evenals een paar lekkere warme poncho's.
Want hoewel ik achter de schermen druk aan het werk ben voor een paar bestellingen, moet er natuurlijk ook zo nu en dan wat nieuws op de website gezet kunnen worden.
Ik hoop me hier snel weer te melden, maar dan met de foto's van poppen die de nieuwe kledingstukken showen.
 
Fijn weekend! groet, Joke
Lees meer...   (2 reacties)
Oooohhhh, ik schrik ervan: het laatste berichtje hier dateert van 28 juni !!! Ik wist dat het even geleden was, maar niet dat er ondertussen al zóveel tijd verstreken is.
Het geeft dus ook aan dat het Barbiegebeuren een beetje op een laag pitje heeft gestaan (en eigenlijk nog steeds staat). Eerst de zomervakantie, toen prioriteit voor andere hobbies en toen....... werd ons eerste kleinkind, kleindochter Fenna, geboren!
 
Ik ben zachtjesaan wel weer begonnen met het maken van Barbiekleertjes, maar Barbie moet nu (nog meer) de aandacht delen, want uiteraard kriebelt het ook enorm om voor Fenna zo nu en dan eens iets te maken. Als een echte oma ben ik maar begonnen met het breien van sokjes; zó leuk om te doen. Op deze foto een paar sokjes samen met een noors vest-in-de-maak voor Barbie. Bij het barbiespul vergeleken lijken de sokjes best groot, maar de voetlengte is slechts 5,5 cm....
 
 
Vandaag verder met het Noorse vest, maar óók wil ik van het wolletje linksboven nòg een paar sokjes breien....
 
Tenslotte: excuses aan mensen die op bestelde kleertjes wachten.... ik doe mijn best om jullie niet al te lang meer te laten wachten....
 
groeten, Joke.
Lees meer...   (2 reacties)
Terwijl het westen van het land vanmorgen al regen en afkoeling kreeg, is het hier in het oosten nog bloedje benauwd. Blauwe lucht, brandende zon, 38 graden in de achtertuin....
Er is hier de laatste dagen stevig wat afgebreid, maar ik ben nu even niet in de stemming voor warme wintertruien en -vesten.
Gisteravond dit Daniel Bingham patroontje voor een luchtige zomertop uitgeprobeerd en dat lijkt me veel geschikter met deze temperaturen!
 
 
Gebreid op nld.2 met gekleurd katoen nr. 10.
Zou misschien nog met iets dunner garen kunnen, maar dan moeten de naalden ook dunner en wordt de top dan niet te klein? Dat moet ik maar eens gaan uitproberen.
 
Joke.
Lees meer...   (4 reacties)
 
Zo lekker bezig, dat ik bijna zou vergeten mijn trouwe volgers op de hoogte te houden van wat er dan zoal achter de schermen allemaal gebeurd (op poppenkleertjesgebied wel te verstaan..). Zoals aan de nieuwe kleertjes te zien is, ben ik vooral ijverig met de breinaalden geweest, waarbij momenteel vooral het inbreien een favoriete bezigheid is.
 
Maar de naaimachine heeft niet echt veel rust gehad, want die heb ik gebruikt voor het maken van wat t-shirts op bestelling en er is zelfs na lange tijd, ook op verzoek, weer een trouwjurk gemaakt.
 
En aangezien ik het nog steeds niet voor elkaar krijg om eerst iets af te maken voordat ik aan het volgende begin liggen er her-en-der werkjes in de maak:
 
Een setje voor Skipper rode tricot (effen en gestreept), nog wat t-shirts voor Ken, het spijkerjasje van een paar logjes terug (voor een tweede "lime-denim"-setje) en natuurlijk staat er ook weer een truitje op de pennen. Gisteravond een pandje gebreid en volgens mij kan het wel een leuke trui worden. Het patroon is in het zweeds, maar gelukkig zijn teltekeningen universeel.
 
 
De kleurencombinatie, zo met dit geel, had ik zelf nooit bedacht, maar zag er op het plaatje leuk uit, dus .... waarom niet?
Wel zag ik toen ik dit pand af had, dat ik een fout(je..) gemaakt heb. Niet onoverkomelijk. In een volgend log laat ik zien wat ik eigenlijk anders had "moeten" doen.
 
 
 
En dan ga ik nú douchen en aankleden, want ik loop, zoals wel vaker op zondagmorgen het geval is, nog heerlijk in mijn ochtendjas.....
 
groetjes, Joke.
 
 
 
 
Lees meer...   (2 reacties)
Wel nieuw, maar nog niet op de site:
Na het vest-in-de-maak dat ik de vorige keer liet zien in elkaar gezet te hebben, was ik helemaal tevreden (nou ja, vooruit.... bíjna helemaal tevreden...) over de pasvorm en heb dan ook gelijk hetzelfde vest, in een andere kleurencombinatie, nogmaals opgezet.
Eigenlijk had ik met wit willen inbreien, omdat dat meer het Noorse effect geeft, maar die kleur had ik niet in huis, dus dan maar wat anders bedacht.
 
Ik schreef al eerder dat het hier een oud patroontje (Virginia Lakin, 1963) betreft. Wel heb ik het hier en daar aangepast.
Zo heb ik, zowel het deel tot aan de armsgaten, als het deel van armsgat tot schouder iets langer gemaakt. Verder is ook het patroon voor de mouwen mijn "eigen" patroon geworden.
Ja, ik ben er happy mee!
 
 
 
Het is dit keer wel allemaal breiwerk wat de klok slaat, want ook aan dit rood-zwarte setje in de maak is (nog) geen naaimachine te pas gekomen. Het jurkje is hetzelfde StickatillBarbie patroontje (nr.745) van het logje van 24 mei en daar heb ik weer mijn kabelvestjespatroon bij gebruikt om dit keer een vestje met korte(re) mouwen te maken. Ook het vestje zelf is wat korter. Denk dat ik hem zo laat (dus geen sluiting ofzo). Ik heb nog een lapje elastisch zwart kant liggen. Lijkt me leuk om daar een korte zwarte legging van te maken. Nog even nadenken over accessoires ...
 
Wat eindeloze hobby is dit toch!
Nog zoveel ideeën en patronen om uit te proberen, terwijl ik daarnaast ook al zoveel kleertjes heb gemaakt, die ik graag nog eens wil maken.
Dan moet ik toch regelmatig hard mijn best doen om niet "gek" te worden van alles waar ik niet aan toekom, maar juist te genieten van het moment-van-bezig-zijn-met.
Lees meer...   (5 reacties)
In dit logje geen affo's, maar wel een blik op de vorderingen. Een blik op het Noorse vestje, dat nu beduidend groter uitpakt (en ik word een beetje bang dat deze versie wellicht te groot is..). Ik hoop vandaag de kraag erop te breien en de schoudernaden te kunnen sluiten, zodat ik een beetje duidelijker zicht op de pasvorm krijg. De sport om een patroon goed passend te krijgen heeft wel wat, maar het hoeft geen gebed zonder eind te worden.
 
En dan is daar ook nog het spijkerjasje voor een tweede denim-lime setje (of voor één grote mix-and-match set, daar ben ik nog niet helemaal uit). Het stiksel en het kantje zijn limegroen, maar dat komt op de foto niet helemaal goed over.
Ik heb dit jasje een keer nagemaakt van een gekocht jasje, maar de pasvorm is toch niet helemaal je-van-het, dus ook daar moet ik bij een volgende uitvoering maar eens verder aan "sleutelen".
 
En dan wil ik dit logje afsluiten met een foto van een cirkel van mijn vestjes.
Dit patroon bevalt inmiddels zo goed, en zit zo lekker in mijn hoofd, dat het echt een werkje voor tijdens het tv-kijken geworden is. Dus regelmatig wordt er tijdens een avondje voor de buis een vestje opgezet. Best lekker, zo'n voorraadje om op terug te kunnen vallen als ik voor een setje een bijpassend vestje nodig heb.
Ditzelfde patroon heb ik ook al een paar keer gebruikt voor een langer vest en de volgende keer dat ik hem op de pennen zet wil ik er juist een korter vestje (met korte mouwen) van maken. Misschien vanavond?
Fijn weekend!
Joke.
Lees meer...   (6 reacties)
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Categorieën
 
 
 
 
Klik op onderstaande button om te mailen naar Jora Poppenmode
 
 
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl